Felstedskov Kvægbrug I/S
Jette Schultz
Varnæsvej 559
6200 Aabenraa
Bus mellem Aabenraa og Sønderborg (via Blans) stopper lige ved gården.

Ring først til Jette Schultz på 5175 9512 og lav en aftale.

Du og Jette Schultz modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

Slægtsgården Felstedskov Kvægbrug I/S

På Felstedskov Kvægbrug I/S bliver der produceret mælk. Det meste af mælken bliver solgt til Arla, men noget bliver også solgt til Bov Mejeri, hvor det bliver lavet til fetaost. På Felstedskov Kvægbrug I/S bor Jette og Bo Langhede sammen med deres to børn Julie og Christian. Både Jette og Bo arbejder på gården, som er ejet i fællesskab med partneren Ernst. Der hører 190 hektar jord til gården. Det er det samme som 380 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket majs, græs, raps, ærter og forskelligt slags korn. Kornet bliver solgt til foderstofcentralen. Resten af afgrøderne bliver brugt til foder.

Landmandens hjørne
”Hej! Vi hedder Jette og Bo, og vi er landmænd her på Felstedskov Kvægbrug I/S. Bo har altid boet her på gården, der er en slægtsgård. Hans farfar købte gården i 1946. I 2000 flyttede Jette ind, og siden er børnene kommet til. Det bedste ved at være landmand er arbejdet med dyrene. Vi holder begge meget af at passe dem og sørge for, at de har det godt og giver meget mælk. ”

Dyrene på Felstedskov Kvægbrug
På gården er der omkring 200 malkekøer og 200 kvier og kalve. Alle dyrene er jerseykvæg. De 200 malkekøer producerer omkring 3.000 liter mælk om dagen. Jerseykøer producerer omkring 10 % mindre mælk end f.eks. sortbrogede malkekøer. Til gengæld indeholder mælken både mere calcium og protein.