Lykkesholm
Fjelsted Mark
5463 Harndrup
2 km.

Ring først til Pia M. Hansen på 6488 1875 og lav en aftale.

Du og Pia M. Hansen modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

Velkommen til Lykkesholm

Her på gården bor Torben og Pia sammen med deres to mindste børn, Maria og Lucas. Torben og Pia står for det daglige arbejde på gården og i marken sammen med to medhjælpere.

Dyrene og markerne

På gården er der 160 malkekøer + opdræt (kvier og kalve). De er alle af racen Jersey. Stalden er en moderne løsdriftsstald, hvor køerne selv bestemmer, om de vil æde, tygge drøv, sove eller malkes. Der er malkerobotter i stalden. De sørger for, at hver ko bliver malket, når den passer koen. Hver ko producerer cirka 24 liter mælk pr. dag. Det bliver til cirka 6.700 liter mælk, som Arla henter hver anden dag.

Udover arbejdet med dyrene driver familien også 230 hektar jord. Det er næsten det samme som 460 fodboldbaner. På markerne dyrkes græs og majs til foder samt raps og korn til salg og halm i stalden.

»Spørg endelig løs om køer, landbrug, malkning og alt det andet, I må have på hjerte.«

- Pia og Torben Hansen, Landmænd