Ottosminde
Karsten Petersen
Krårupvej 20
4990 Sakskøbing

Ring først til Karsten Petersen på 2194 6008 og lav en aftale.

Du og Karsten Petersen modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

Her på Ottosminde bor Karsten Petersen sammen med sine to børn Signe og Henrik. Ottosminde blev købt i fri handel i 1994. Karstens far og børn hjælper til med de mange forskellige opgaver på gården. Derudover har Karsten ansat tre medhjælpere: Therese, som er fodermester, Maria, som er elev, og Lotte, som er praktikant. De deles alle om arbejdet i stalden og markerne.

Dyrene

På Ottosminde har vi 170 malkekøer af racen Jersey, som er kendt for et højt fedtindhold i mælken. Herudover har vi 150 kvier og kalve - en kvie er en ko, som endnu ikke har fået sin første kalv. Hver af vores køer giver dagligt 24-25 liter mælk, hvilket svarer til en gennemsnitsdanskers forbrug af mælk på to måneder. Arlas tankvogn henter hver anden dag seks tons mælk på Ottosminde.

Køerne bliver fodret med majsensilage (snittede, gærede majsplanter), halm, roepiller (restprodukt fra sukkerproduktion) samt vitaminer og mineraler. De går i en moderne løsdriftsstald og kan derfor selv bestemme, hvornår de vil æde, drikke, gå eller hvile og tygge drøv på ko-madrasserne. Når tyrekalvene er fire uger gamle, bliver de solgt til mine kollegaer, som feder dem op til slagtning.

Markerne

Vi driver 134 hektar jord, hvilket svarer til cirka 268 fodboldbaner. 50 hektar er sået til med majs, som høstes og ensileres i slutningen af september. Det bliver brugt som foder resten af året. Vi har derudover 32 hektar med hvede og 25 hektar med byg, som bliver solgt til foderstofkompagnierne. Vi har også 30 hektar med sukkerroer, som bliver kørt til sukkerfabrikken i Nakskov, hvor roerne omdannes til sukker.