Tjørnhøjgård
Flintinge
4891 Toreby L.
600 m.

Ring først til Lene Ringsing på 5174 0604 og lav en aftale.

Du og Lene Ringsing modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

Velkommen til Tjørnhøjgård

På Tjørnhøjgård bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla og indgår i den daglige produktion af drikkemælk. På gården bor Lene Ringsing og Kim Nielsen sammen med Lenes forældre. Lene står for det daglige arbejde sammen med sin far og en medhjælper. Der hører i alt 72 hektar jord til Tjørnhøjgård. Det er det samme som 144 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket majs, sukkerroer, byg og græs. Nogle af afgrøderne bliver brugt til foder. Sukkeroerne bliver solgt og lavet til sukker.

Landmanden
”Hej, jeg hedder Lene, og jeg er landmand her på Tjørnhøjgård. Jeg købte gården af mine forældre i 2005. Det bedste ved at være landmand er friheden til selv at bestemme over arbejdsdagen. Og så er det dejligt at arbejde med dyr. Vi behandler dyrene godt, så de vil arbejde for os.”

Dyrene
Der er i alt 100 sortbrogede malkekøer og røde malkekøer på Tjørnhøjgård. Derudover er der kalve og kvier. Køerne giver omkring 2.600 liter mælk om dagen. Udover kvæget er der også katte og hunde på gården.