Taagemarksgaard
Hastrup Bygade 22
Hastrup
4621 Gadstrup

Ring først til Villads Sørensen på 2331 4065 og lav en aftale.

Du og Villads Sørensen modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

I familiens eje siden 1697

Midt i den sjællandske muld ligger Taagemarksgaard. Her bor Tine og Villads Sørensen sammen med deres søn Thøger, der går på HTX. Datteren Maritte er flyttet hjemmefra. Villads driver Taagemarksgaard som en konventionel slagtesvineproduktion.

Landmanden

Villads er 11. generation på Taagemarksgaard. "Min familie har ejet Taagemarksgaard siden 1697. Jeg står selv for bedriften, og om sommeren får jeg hjælp til det daglige arbejde fra en landbrugsskoleelev. Det bedste ved at være landmand er friheden og arbejdet med naturen. Jeg holder meget af de udfordringer, det giver at arbejde med natur og dyr.”

Dyrene og markerne

Der bliver produceret 7.300 slagtesvin om året på Taagemarksgaard. Når grisene vejer omkring 105 kilo, bliver de solgt til Danish Crown. Herefter bliver det meste kød solgt til England. Grisene bliver derfor kaldt UK Grise. Staldene til UK Grise er indrettet efter moderne principper. Udover grisene er der en enkelt kat på Taagemarksgaard.

Der hører i alt 155 hektar jord til Taagemarksgaard. Det er det samme som 310 fodboldbaner. På markerne dyrker Villads hvede, byg og raps. Rapsen bliver solgt, mens hvede og byg bliver brugt til foder.

I kan tage bus 212 fra Roskilde hertil.

»Jeg er 11. generation på gården. Min familie har ejet Taagemarksgaard siden 1697.«

- Villads Sørensen