Bredebjerggård
Brorfelde
4350 Ugerløse
Ca. 1,5 km

Ring først til Søren Helmer på 5174 1827 og lav en aftale.

Du og Søren Helmer modtager hver en kopi på mail.

Da I er en 4.,5. eller 6. klasse har I mulighed for at bestille gratis klassesæt hæfter til brug i klassen. Brug dem gerne inden besøget, så I møder landmanden godt forberedte.

Velkommen til Bredebjerggård

På Bredebjerggård har vi søer og smågrise. Sørens far købte gården i 1975 i fri handel. Den gang var der en besætning på 100 slagtesvin. I foråret 1976 kom de første 25 søer til gården. Vi har løbende udvidet,  senest i 2003 hvor der blev bygget til den nuværende produktion på 1000 søer. Den sidste udvidelse blev fortaget i forbindelse med et glidende generationsskifte til Søren fra hans far.

I stalden

De nye stalde er traditionelt indrettet efter nutidens normer for svinehold. I drægtighedsperioden er søerne løsgående i store hold, ca. 2/3 af stien er fast gulv, som er søernes aktivitets- og hvileareal, og her tildeles der halm. Den sidste 1/3 er gødeareal med spalter, hvorpå der er et overbrusningsanlæg, som søerne kan køle sig under i de varme dage. I farestalden er søerne opstaldet i enkeltdyrsbokse med deres afkom. Når smågrisene er ca. 5 uger fravænnes de fra soen, og flyttes til anden gård familien også ejer.

Uden for på markerne

På vores 550 hektar jord dyrker vi hvede, raps, byg, havre og græsfrø. Arealet af jorden er det samme som 1100 fodboldbaner. Til den daglige pasning af gården er der ansat 7 medarbejdere, heraf de 4 på gården.

Gården ligger i et meget naturskønt område, og der er god mulighed for at få en travetur i det smukke terræn.